لیپوماتیک چیست و چگونه انجام می‌شود؟

دکتر مجید عمادی

لیپوماتیک چیست و چگونه انجام می‌شود؟

لیپوماتیک یک نوع پروسیجر زیبایی می‌باشد که چربی‌ها را از نواحی از بدن، که دارای چاقی موضعی هستند، تخلیه می‌کند.
این تخلیه کردن چربی توسط دستگاه ساکشن انجام می‌شود، که خود این دستگاه ساکشن، انواع مختلفی دارد.

در این مقاله، دکتر مجید عمادی ، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، و یکی از بهترین جراحان لیپوماتیک در تهران ، تمام نکات مربوط به لیپوماتیک را برای شما توضیح می‌دهند.

اگر بخواهیم خیلی ساده توضیح بدهیم که لیپوماتیک چیست می‌توان گفت؛ یک عمل جراحی غیر تهاجمی  است که برای خارج کردن چربی‌های اضافه از نقاطی که دچار چاقی موضعی شده‌اند، و فرم‌دهی این نواحی می‌باشد.

ولی برای اینکه  نسبت به همه جوانب این عمل آگاهی کامل پیدا کنید، حتماً ادامه مقاله را پی بگیرید.

مشاهده اینستاگرام
دکتر عمادی بهترین جراح لیپوماتیک تهران

عمل لیپوماتیک نیاز به چند جلسه دارد؟

معمولاً برای این عمل یک جلسه کافی است، مگر در مواردی‌ که حجم چربی‌ها به قدری زیاد است، که اگر جراح  لیپوماتیک بخواهد همه آنها را خارج کند، با سلامتی زیباجو تداخل ایجاد بشود.

علت اینکه تخلیه حجم بیش از حد چربی، برای سلامتی خطر دارد این است که؛ همزمان با پیکر تراشی و حذف چربی‌ها، مقداری خون نیز خارج می‌شود که باید توسط جراح پلاستیک مقدار آن تخمین زده شود به اندازه‌ای چربی‌ها تخلیه شوند که زیباجو دچار کم‌ خونی نشود.

دکتر مجید عمادی
لیپوماتیک شکم و پهلو

 

در شرایط معمول، میزان این کم خونی قابل توجه نیست و هیچ خطری به وجود نخواهد آمد.

البته متاسفانه گاهی عمل لیپوماتیک توسط افرادی که صلاحیت انجام این کار را ندارند، انجام می‌شود و آ‌ن‌ها نادانسته مبادرت به تخلیه حجم بسیار زیادی از چربی‌های بدن می‌کنند، بدون این‌که از خطرات آن آگاه باشند، و سلامتی زیباجویان را به خطر می‌اندازند.

بنابراین باید حتما به این نکته بسیار مهم هم توجه داشته باشید  که اولاً به جراح پلاستیک و زیبایی برای پیکرتراشی مراجعه نمایید و ثانیاً در‌صورتی‌که پزشک شما  صلاح نمی‌بیند حجم بیش از حدی از چربی‌های شما را خارج کند، شما برای خواسته خود به افراد فاقد صلاحیت مراجعه ننمایید.

آیا لیپوماتیک نیاز به به بیهوشی عمومی دارد؟

برای پاسخ به این سوال باید شرایطی که حین عمل وجود دارد را بدانید.

عمل لیپوماتیک و پیکرتراشی برای نواحی مختلفی از بدن به کار می‌رود. بعضی از این نواحی حجم زیادی نداشته و برای تخلیه چربی نیاز به زمان زیادی نیز وجود ندارد.

به عنوان مثال ناحیه غبغب و بازو، نواحی هستند که معمولاً حجم کمی از چربی‌ها در آن‌ها تجمع می‌یابد، بنابراین لیپوماتیک این نواحی هم به زمان کمی احتیاج دارد و هم محدوده کمی را شامل می‌شود.

لیپوماتیک و پیکرتراشی
زیبایی شکم دکتر عمادی

 

لذا می‌توان لیپوماتیک غبغب و بازو را با بی حسی موضعی انجام داد.ولی حجم چربی‌های شکم و پهلوها و پشت معمولا زیاد است و محدوده زیادی را نیز شامل می‌شود.

در این حالت بهتر است این عمل با بیهوشی  عمومی انجام شود تا جراح پلاستیک بتواند همه چربی‌های اضافه را بدون اینکه که خطری متوجه زیباجو باشد خارج کند و فرم دهی ایده‌آل را ایجاد نماید.

اگر حجم چربی‌ها زیاد باشد و جراح لیپوماتیک بخواهد با بی حسی موضعی و بدون بیهوشی عمومی این عمل را انجام دهد، باید زمان عمل را کوتاه‌تر کند و محدوده عمل را نیز کاهش دهد.

در نتیجه باید مقداری با ملاحظه بیشتری تخلیه چربی‌ها صورت بگیرد که  ممکن است باعث شود ماگزیمم نتیجه کسب نشود.

به شخصه توصیه می‌کنم، عمل لیپوماتیک شکم و پشت و پهلو ها توسط بیهوشی عمومی و کامل صورت پذیرد تا جراح لیپوماتیک آزادی عمل کامل داشته باشد و حداکثر میزان چربی‌ها را خارج کند و فرم‌دهی ایده آل را به انجام برساند.

لیپوماتیک شکم دکتر مجید عمادی
پیکرتراشی ،دکتر عمادی

آیا عمل لیپوماتیک درد دارد؟

در پاسخ به این پرسش باید بگوییم هر عمل جراحی قاعدتاً تا حدی ایجاد درد می‌کند، که به دلیل تحریک پایانه‌های عصبی می‌باشد.

علت این امر ورود کانولا به فضای زیرپوستی و حرکات مداوم آن برای خارج کردن چربی‌ها است.

[elementor-template id=”1444″]

آیا درد لیپوماتیک قابل تحمل است؟

اصولاً آستانه تحمل درد برای افراد مختلف متفاوت می‌باشد. بعضی از افراد با کمترین میزان آسیب به بافت‌ها، احساس درد بیشتری نسبت به سایر افراد دارند.

ولی در کل می‌توان گفت میزان درد ناشی از عمل زیبایی لیپوماتیک و تخلیه چربی‌ها، به نسبت عمل‌هایی که این میزان اثربخشی را در ایجاد زیبایی و تناسب اندام دارند کمتر بوده و قابل تحمل است.

درد لیپوماتیک چند روز طول می‌کشد؟

میزان درد پس از پایان عمل لیپوماتیک، به دلیل تزریق محلولی که قبل از شروع عمل انجام می‌شود، زیاد نیست ولی پس از پایان اثر این محلول، کم کم افزایش پیدا می‌کند.

در این زمان استفاده از مسکن‌ها که می‌تواند تزریقی یا خوراکی باشد شروع می‌شود که میزان این درد را به میزان بسیار زیادی کاهش می‌دهد.

درد لیپوماتیک حدوداً پس از ۵ تا ۷ روز به طور کامل از بین می‌رود.

 

کدام نواحی از بدن را می‌توان توسط لیپوماتیک فرم دهی کرد؟

۱- شکم :

بیشترین جایی که تحت عمل پیکرتراشی قرار می‌گیرد ناحیه شکم است. بیشترین نمای بدن برای زیبایی را ناحیه شکم دارد، بنابراین بیشترین متقاضی برای لیپوماتیک شکم مراجعه می‌کنند.

۲- پهلو :

برای ایجاد فرم ساعت شنی نیاز است که لیپوماتیک پهلو‌ها همزمان با پیکرتراشی شکم انجام شود. لیپوماتیک شکم بدون ناحیه پهلو، فرم کامل زیبایی را به بدن اهدا نمی‌کند، بنابراین باید همزمان با هم انجام شوند.

لیپوماتیک و پیکرتراشی ران
لیپوماتیک شکم و پشت و پهلو‌ها-بعد از عمل

۳- پشت :

انجام دادن لیپوماتیک پشت زمانی امکان‌پذیر است که چربی‌های شکم و پهلوها به‌قدری زیاد نباشند که از نظر کم خونی خطری برای زیباجو ایجاد کنند.

لیپوماتیک پشت تأثیر بسیار زیادی در برجسته شدن باسن‌ها دارد، بنابراین برای فرم‌دهی باسن هم استفاده می‌شود.

علاوه بر این خیلی از خانم‌ها، چربی اضافه در ناحیه پشت سوتین دارند، که پیکر تراشی خط پشت سوتین همزمان با پیکرتراشی پشت انجام می‌شود.

۴-ران‌ها :

لیپوماتیک ران بعد از لیپوماتیک شکم، تقاضای بسیار زیادی بین زیباجویان دارد. تجمع چربی‌ها در ناحیه ران مشکلاتی را در پوشیدن شلوار مناسب ایجاد می‌کند، و در صورتی که با ورزش و تغذیه این چربی‌ها برطرف نشوند، نیاز به پیکرتراشی ران وجود دارد.

ران‌ها و بازو‌ها از جمله نواحی هستند که پاسخ مناسبی به ورزش و تغذیه نمی‌دهند و آب کردن چربی‌های این دو ناحیه بسیار سخت است.

۵- بازو‌ها :

همانطور که ذکر شد چربی‌های این ناحیه هم مقاومت بالایی به ورزش و تغذیه دارند، و با پیکر تراشی بازو، جراح لیپوماتیک می‌تواند فرم بسیار مناسبی برای بازو ایجاد کند.

۶- غبغب :

تجمع چربی در ناحیه غبغب و زیر چانه، چندان خوشایند نیست و معمولاً همراه با تجمع چربی‌های در دیگر نواحی بدن رخ می‌دهد.

مواردی که چربی اضافه در غبغب بدون تجمع چربی در سایر نقاط بدن باشد، بسیار نادر است.

۷- ساق پا :

لیپوماتیک ساق پا قدری مشکل‌تر از لیپوماتیک سایر نواحی بدن می‌باشد، که دلایل متعددی دارد.

ناحیه ساق پا ، پایین‌ترین قسمت بدن می‌باشد و به علت نیاز به راه رفتن بعد از عمل و همچنین جاذبه زمین،  جذب مایعات و ورم‌های بعد از عمل،  دیرتر صورت می‌گیرد.

علاوه بر این، ناحیه ساق پا حاوی عروق و اعصاب زیادی است،  که همین موضوع باعث دشواری بیشتر پیکرتراشی ساق پا می‌گردد.

دکتر مجید عمادی بهترین جراح لیپوماتیک
ابدومینوپلاستی و لیپوماتیک شکم و پهلو

آیا همه افراد قابلیت انجام لیپوماتیک را دارند؟

افراد با وضعیت سلامتی مناسب و بدون بیماری‌های مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا و سایر بیماری‌های قلبی عروقی، معمولاً قابلیت انجام لیپوماتیک را دارند.

علاوه بر این، میزان چربی زائد در مناطقی که می‌خواهید تحت لیپوماتیک قرار بگیرند، نیز باید به اندازه کافی باشد تا بتوان به صورت مؤثری از این روش استفاده کرد

آیا سن یک فاکتور مهم در انتخاب برای انجام لیپوماتیک است؟

بله، سن یکی از عوامل مهم در انتخاب برای انجام لیپوماتیک است.

برای بسیاری از جراحان پلاستیک و زیبایی، سنین 20 تا 50 سال به عنوان سن مناسب برای انجام لیپوماتیک می‌دانند.

در این رده سنی، پوست و بافت زیرین به خوبی به این روش پاسخ می‌دهند و نتیجه ایده‌آل و مطلوب‌تری به دست می‌آید.

 انجام لیپوماتیک در سن بالا چه توجهاتی را می‌طلبد؟

گاهی مشکلات سلامتی در سنین بالای 60 سال وجود دارد که این مسأله باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد.

با پیشرفت سن، میزان چربی در برخی مناطق بدن ممکن است کاهش یابد و نتیجه‌گیری می‌شود که لیپوماتیک برای آن فرد مناسب نیست.

علاوه بر این، با پیشرفت سن، خاصیت کشسانی پوست، در اکثر افراد کاهش می‌یابد، در نتیجه احتمال بروز عوارض پس از عمل بیشتر است.

قبل از انجام لیپوماتیک در سنین بالای 60 سال، باید بررسی‌های سلامتی دقیقی صورت گیرد.

این بررسی‌های سلامتی شامل اندازه‌گیری فشار خون، اندازه‌گیری سطح قند خون، اندازه‌گیری سطح کلسترول و‌تری گلیسرید، آزمایش عملکرد کلیه و آزمایشات دیگر می‌شود.

این بررسی‌های سلامتی می‌توانند کمک‌کننده در تشخیص بیماری‌های مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و غیره باشند که ممکن است در طولانی مدت به عوارض جدی منجر شوند.

با این حال، افرادی که در سنین بالای 60 سال، دارای سلامت خوبی هستند، می‌توانند کاندیدای مناسبی برای انجام لیپوماتیک باشند.

با توجه به محدودیت‌های فیزیکی و تغذیه‌ای برای برخی افراد در سنین بالاتر، لیپوماتیک می‌تواند به عنوان یک راه حل جایگزین برای کاهش چربی‌های مقاوم باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

252961004-1